مهندسی مکانیک

Practice Your Ideas

۵ مطلب در دی ۱۳۹۵ ثبت شده است

تراشکاری: مراحل پیشانی تراشی با ماشین تراش TN50BR + دانلود pdf

مراحل پیشانی تراشی با ماشین تراش 


لینک دانلود


جهت دانلود فایل روی لینک بالا کلیک کنید.

فایل توسط این جانب تنظیم شده و نحوه ی سنتر قلم به صورت تصویری نیز در داخل فایل قرار گرفته است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ME eng

تراشکاری: مراحل پیچ تراشی با ماشین تراش TN50BR + دانلود pdf

مراحل پیچ تراشی به وسیله ی دستگاه تراش



جهت دانلود فایل روی لینک بالا کلیک کنید.
فایل توسط این جانب تنظیم شده و حاصل تجربه ی شخصی خودم در کارگاه می باشد.
۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ME eng

تعریف جدیدی از آیرودینامیک با مدل مفهومی مرسدس بنز

جدیدترین مدل مفهومی لیموزین مرسدس بنز به گونه‌ای طراحی شده است که کمترین میزان مقاومت را در برابر  هوا ایجاد کند.

طراح این مدل رومن ایگوروف (Roman Egorov) نام دارد و در حال حاضر به‌عنوان طراح خودرو در سیتروئن مشغول به کار است. او در گذشته نیز به‌عنوان کارآموز در کمپانی بی‌ام‌و مشغول به کار بوده است؛ اما زمانی که مشغول تحصیل برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد بود، به‌عنوان پایان‌نامه‌ی دوره‌ی تحصیلی خود این مدل مفهومی را با حمایت مرسدس بنز و برای این شرکت طراحی کرد. ایده‌ی ایگوروف طراحی یک لیموزین سنتی سه‌قسمتی با یک قسمت آیرودینامیکی لوزی شکل بود. به همین منظور، از بعضی ویژگی‌ها در طراحی نمونه‌های مسابقه‌ای و سوپراسپرت‌ها ایده گرفت، با این تفاوت که در طرح او نیازی به در نظر گرفتن نیروی رو به پایین و دریچه‌های هوا برای خنک‌سازی وجود نداشت.

همان‌طور که در تصاویر این نمونه‌ی مفهومی مشخص است، هوا از قسمت جلوی خودرو وارد و از مسیر موجود روی کاپوت خودرو خارج می‌شود، سپس از روی سقف عبور می‌کند و درنهایت از کانال تعبیه‌شده در قسمت عقب خودرو خارج می‌شود. در زیر خودرو نیز اجزایی با سطوح صیقلی قرار دارند تا جریان هوا را بدون آشفتگی از زیر خودرو عبور دهند که احتمالا می‌توانند آینده‌ی طراحی سدان‌های لوکس مرسدس بنز یا برند DS سیتروئن را تحت تأثیر قرار دهند.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ME eng

هایپرلوپ ؛ تحولی شگرف در زمینه ی حمل و نقل

هایپرلوپ (hyperloop) چیست؟

نوع جدیدی از حمل و نقل سریع است که توسط ایلان ماسک بنیانگذار شرکت‌هایی همچون تسلاموتورز، پیپل و اسپیس اکس مطرح شده است.

در این نوع حمل و نقل کپسول‌هایی در داخل لوله‌هایی که در آن شرایط خلأ حکمفرماست تا اصطکاکی در کار نباشد قرار می‌گیرند که سرعتی بالغ بر ۱۲۲۰ کیلومتر برساعت دارد. با این سرعت می‌شود ظرف تنها ۳۵ دقیقه از لس آنجلس به سان فرانسیسکو رفت(مسافتی 6الی8 ساعته با ماشین). هایپر لوپ با استفاده از فشار هوایی که از عقب وسیله وارد و از خروجی‌های پائین آن به بیرون رانده می‌شود حرکت می‌کند.

هایپرلوپ را میتوان به عنوان پنجمین نوع از انواع مرسوم حمل و نقل دانست که از مزایای آن میتوان به کاهش آلودگی محیط زیست نیز اشاره کرد.

ایلان ماسک در یکی از همایش هایی که در سال 2012 در کالیفرنیا برگزار شد ادعا کرد که به دنبال وسیله ای هستیم که با کمترین انرژی دارای بهترین عملکرد باشد؛وسیله ای که آلودگی نداشته باشد و تصادف نکند! و سرعتش دوبرابر سرعت جت باشد.


پروژه ی هایپرلوپ یکی از بزرگترین و پرهزینه ترین پروژه های حمل و نقلی جهان بشمار می آید که هزینه های زیرساختی سرسام آوری به همراه دارد؛ به عنوان مثال در سال 2012 هزینه ی ساخت چنین پروژه ای از لس آنجلس تا سان فرانسیسکو حدود 6 میلیارد دلار برآورد شده است.




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ME eng

معرفی برنامه ی طراحی صنعتی سالیدورکس - SolidWorks

نرم افزار ها در علوم مهندسی مدرن نقش مهمی ایفا میکنند.

نرم افزار سالیدورکس یکی از قوی ترین برنامه های طراحی ۳بعدی در صنعت بشمار می آید که دارای توانایی های بی نظیری در بخش طراحی و آنالیز می باشد.این نرم افزار را می توان رقیبی بر نرم افزار CATIA دانست که در علوم مهندسی مکانیک نقش بسازی ایفا می کنند.این نرم افزار توسط کمپانی داسو سیستمز ساخته شده و همچنان در حال ارتقا می باشد.این نرم‌افزار دارای سه محیط به نام‌های پارت (part) اسمبلی (assembly) و دراوینگ (drawingg) می‌باشد. محیط اول برای رسم  قطعه بوده، در محیط دوم قطعات یک مکانیسم بر روی هم سوار شده و در محیط آخر از آنها نقشه مهندسی (معمولاً برای نسخه چاپی) تهیه می‌شود.

محیط قطعه(Part)

هر سیستم مکانیکی از قطعات و اجزا مختلفی تشکیل یافته‌است. برای طراحی یک مکانیزم به صورت کامل بایستی ابتدا هر یک از اجزا و قطعات آن را به صورت مجزا طراحی نمود. این کار در محیط Part صورت می‌گیرد. نقطه آغاز کار در این محیط یک نقشه(Sketch) دوبعدی یا سه بعدی است که از آن برای ساختن یک شکل خام استفاده می‌شود. در این بخش از نوارابزار (Feature) بیشترین استفاده صورت می‌گیرد. همچنین در محیط (Partt) امکانات مناسبی برای طراحی قالب‌های تزریق پلاستیک، ورقکاری، جوش دادن  قطعات و غیره وجود دارد.

محیط مونتاژ(Assembly)

پس از اینکه قطعات به صورت مجزا در محیط (Part) ایجاد شدند آنها را وارد محیط (Assembly) منمایند. در اینجا با اعمال قیود خاص توسط دستور (Mate) از نوار ابزار (Assembly) قطعات مجزا را به یکدیگر مرتبط می‌کنند. از جمله این قیود می‌توان به موازی(Parallel)، هم مرکز(Cocenteric)، عمود(Perpendicular) و یا قیود پیشرفته نظیر قیود ایجاد چرخدنده یا بادامک اشاره نمود. یکی از امکانات جالب در این محیط امکان ایجاد تسمه برای پولی‌ها است که آنها را به یکدیگر مرتبط می‌کند. از دیگر امکانات جالی توجه گزینه تشخیص تداخل(Interference Detection)است که به طراح اجازه می‌دهد تا با بررسی قطعه پس از مونتاژ، تداخل‌های احتمالی را با سایر قطعات تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام نماید. در این محیط می‌توان با اعمال سرعت خطی و سرعت زاویه ای و همچنین شتاب ثقل، عملکرد مکانیزم را برآورد نموده تا تقریبی از کار مکانیزم به دست آید. هر چند که این امکانات برای شبیه سازی دینامیکی بسیار ناقص و ابتدایی بوده و روایت بسیار کاملتر آن در نرم‌افزار (Cosmos Motionn) که در همین نوشتار بحث می‌گردد آورده شده‌است.

محیط نقشه‌کشی(Drawing)

در این محیط می‌توان اقدام به طراحی نقشه‌های دو بعدی نموده و یا از قطعات و مکانیزم‌هایی که در دو محیط قبلی ساخته شده‌اند استفاده نمود. قابلیت‌های متعدد این محیط یک تخته رسم الکترونیکی را برای کاربر به ارمغان می‌آورد که براحتی می‌تواند هر گونه ترسیمی را به شکل دلخواه و بدون مشکلات استفاده از راپیدوگراف و غیره در کوتاهترین زمان انجام دهد. از جمله قابلیت‌ها می‌توان به اندازه گذاری خودکار نقشه‌های ایجاد شده از روی قطعات، تعیین نوع هاشور برای سطح مقطع با توجه به جنس قطعه، تعیین نوع خطوط و غیره اشاره کرد.

تاریخچه:

شرکت سالیدورکس در سال ۱۹۹۳ توسط یکی از فارغ التحصیلان مؤسسه تکنولوژی ماساچوست Massachusetts Institute of Technology بنام جان هرشتیک Jon Hirschtick تأسیس گردید و اولین محصول خود را در سال ۱۹۹۵ بنام نرم‌افزار سالیدورکس 95 SolidWorks برای رقابت با نرم‌افزارهای مکانیکال دسکتاپ Mechanical Desktop و اینونتور Autodesk Inventor روانه بازار جهانی کرد. ویژگی این نرم‌افزار قیمت پایین آن با دارا بودن قابلیت طراحی قابل رقابت با نرم‌افزارهای طراحی موجود در بازار جهانی بود. در سال ۱۹۹۷ شرکت فرانسوی داسو سیستم Dassault Systèmes که عمده شهرت آن عرضه نرم‌افزار قدرتمند و گران‌قیمت کتیا CATIA Software است با خرید سهام شرکت سالیدورکس SolidWorks Company به ارزش ۳۱ میلیون دلار آمریکا ۱۰۰ درصد سهام این شرکت را تا سال ۲۰۰۱ به نام خود کرد و با عرضه نرم‌افزار سالیدورکس SolidWorks Software در کنار نرم‌افزار کتیا CATIA Software بالاترین سهم را در میان شرکت‌های عرضه‌کننده نرم‌افزارهای طراحی سه بعدی و دومین بازار در میان شرکت‌های عرضه‌کننده نرم‌افزار طراحی دوبعدی و سه بعدی در جهان داراست. رقیب‌های اصلی شرکت داسو سیستم شرکت اتودسک AutoDesk آمریکاست که با عرضه نرم‌افزارهای اتوکد AutoCAD, مکانیکال دسکتاپ Mechanical Desktop, اتودسک اینونتور AutoDesk Inventor و شرکت زیمنس پی ال ام Siemens PLM که با عرضه نرم‌افزارهای سالید اچ SolidEdge و NX Siemens سومین سهم را در بازار جهانی نرم‌افزارهای طراحی سه بعدی به خود اختصاص داده است. شرکت سالیدورکس SolidWorks Company هم اکنون با مدیریت جیئن پائولو Gian Paolo تحت نظارت شرکت داسو سیستم مدیریت می‌شود. در سالهای گذشته این شرکت توسط جان مک االن John McEleney و جف ری Jeff Ray به ترتیب از سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ و ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ تحت نظارت شرکت داسو سیستم مدیریت می‌شد.


منابع:

SolidWorks Fact Sheet, March 2010

Wikipedia.orgsw




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ME eng